• Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
  • Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
  • Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
  • Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
  • Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
  • Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
  • Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
  • Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
  • Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
  • Het echte eilandgevoel van de Friese Wadden
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN FRIESE WADDENEILANDEN
of klik op:
Alle vakantiehuizen Friese Waddeneilanden
Vakantieparken Friese Waddeneilanden
 
VAKANTIEPARKEN & APPARTEMENTENCOMPLEXEN
Van Landal Greenparks en Hogenboom Vakantieparken. Vakantiehuizen op overige vakantieparken kunt u vinden via deze link
Terschelling
Nieuw: Landal West Terschelling, 79 moderne appartementen kenmerken zich, naast hun unieke locatie, door luxe en comfort.
Landal Residence Terschelling, 54 appartementen met de luxe van alles onder 1 dak en toch de vrijheid van een vakantiehuis, vlakbij het dorpje Midsland en het strand.
Landal Schuttersbos, vanuit het knusse bungalowpark met rietgedekte cottages in Midsland loopt u zo het bos en de duinen in.

Ameland
Hogenboom Vakantiepark Boomhiemke, met villa's, cottages en bungalows, aan de voet van de Hollumer duinen en pal naast natuurgebied Jan Roepesheide.
Landal Ameland State, een complex met 85 riante appartementen op 100 meter lopen van het strand.

Schiermonnikoog
Landal Vitamaris, een appartementen-complex met 62 comfortabele en moderne appartementen. Hier kunt u heerlijk genieten in de gratis wellnessruimte met verschillende sauna's en Turks stoombad.

VAKANTIEHUIZEN VLIELAND


Vlieland is het meest westelijke Friese Waddeneiland. Het is slechts twintig kilometer lang en twee kilometer breed. Aan de Noordzeezijde vindt u een prachtig strand. Het eiland is geheel autovrij. Waar de rest van het eiland vooral gekenmerkt wordt door rust, ruimte en een overschot aan natuur, zorgen de straatjes in het vissersdorpje voor levendigheid.

Vlieland heeft een uniek landschap. Uitgestrekte duinen, zo'n 300 hectare aan naald- en loofbossen en een zeer gevarieerde flora en fauna.

Er is 26 km aan fietspad door bos en duinen. Omdat Vlieland autovrij is, is fietsen een uitstekende manier om in alle rust te genieten van het prachtige landschap. Daarnaast is wandelen of wadlopen een optie. Of u maakt een excursie met een reusachtige vrachtwagen, de Vliehors Expres, langs het 8 km lange militaire oefenterrein.

Activiteiten
Veerboot
VVV Vlieland

VAKANTIEHUIZEN TERSCHELLING


Het grootste Friese Waddeneiland Terschelling heeft voor elk wat wils. Terschelling is rijk aan natuurgebieden en culturele festivals. Boschplaat is de bekendste en het summum van rust en ruimte. Een wandeltocht naar het oostpunt van het eiland biedt u adembenemende vergezichten. U kunt eindeloos fietsen en wandelen door de duinen of bossen. Opvallend is dat elk dorp zijn eigen karakter heeft.

Voor cultuur zit u dus op Terschelling goed. Bekend is het culturele festival Oerol dat altijd in juni wordt gehouden. Tien dagen lang is het eiland het podium voor locatietheater, straattheater, beeldende kunst, muziek en diverse cross-overs:

Terschelling heeft de oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris. Niet voor het publiek toegankelijk, maar kan sinds enige jaren wel worden gebruikt als bijzondere trouwlocatie..

Activiteiten
Veerboot
VVV Terschelling

VAKANTIEHUIZEN AMELAND


Ameland staat vooral bekend om haar natuurschoon: duintoppen, kwelders met hun rijke variatie aan bloemen en planten, stranden en bossen. Maar, Ameland heeft meer dan natuur alleen. Doordat de kernen van alle dorpen op het eiland tot beschermd dorpsgezicht zijn verklaard, is de rijke Amelander cultuur uit de 17e en 18e eeuw, toen Amelander koopvaardijschippers en walvisjagers alle wereldzeeen bevoeren, tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Bovendien beschikt het eiland over alle moderne toeristenfaciliteiten, zoals uitgaanscentra, zwembaden en recreatiegebieden.

Ameland is bij uitstek het eiland voor sportieve activiteiten, dus voor een actieve vakantie bent u hier op de juiste plek!

Ameland Guide voor de smartphone
Activiteiten
Veerboot
VVV Ameland

VAKANTIEHUIZEN SCHIERMONNIKOOG


Op Schiermonnikoog ligt u op het breedste strand van Europa. Op de oostelijke punt van het eiland waaiert dat strand uit in een enorme zandvlakte, 16 km lang en 4 km breed. Het bezit 1 woonkern, dat eveneens Schiermonnikoog heet. Het grootste gedeelte is natuurgebied, met duinen, strand, bossen, wad en polder. De rust en stilte hoeven er dan ook niet gezocht te worden. Het eiland is auto-luw, alleen de eilandbewoners mogen van hun auto's gebruik maken. Het gehele eiland Schiermonnikoog is Nationaal Park.

Het uitgebreide net van wandel-, fiets- en ruiterpaden nodigt de vakantieganger uit om actief van de omgeving te genieten. Fietsen zijn volop te huur. Geruststellende gedachte voor ouders met jonge kinderen is wellicht dat een deel van het brede strand in het hoogseizoen bewaakt wordt.

Activiteiten
Veerboot
VVV Schiermonnikoog
HOTELS VLIELAND, TERSCHELLING, AMELAND, SCHIERMONNIKOOG
U kunt hier direct online een hotel boeken op Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. De prijzen zijn gelijk als bij de hotels zelf of soms zelfs lager vanwege gunstige aanbiedingen. Zoek links direct op datum en bestemming of klik op 1 van de onderstaande links voor hotels per eiland:

Hotels Vlieland
Hotels Terschelling
Hotels Ameland
Hotels Schiermonnikoog
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens op de Waddeneilanden een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten kopen en lopen of fietsen maar.
Er zijn op de Waddeneilanden veel bewegwijzerde wandelroutes. En het is in het Waddengebied uiteraard ook mogelijk om te wadlopen! Het is gevaarlijk om op eigen houtje te gaan wadlopen, maar er zijn zes organisaties die zich bezighouden met wadlopen.
Waddenwandelen is een bijzonder netwerk van ongeveer 1200 kilometer voetpaden door het kustgebied van Groningen, Friesland en Noord-Holland. Waar mogelijk loopt het netwerk over oude paden, zoals kerkepaden, jaagpaden, ossengangen en schoolpaden.
BERICHTEN VVV FRIESLAND EN FRIESE WADDENEILANDEN:

De VVV Terschelling heeft de Wadsapp gepresenteerd, een app voor de iPhone. Dankzij de unieke samenwerking met Staatsbosbeheer is het mogelijk u alle informatie over Terschelling zo dichtbij als in uw broekzak te brengen! Op uw iPhone biedt deze app, prachtig vormgegeven, en voor iedereen relevante informatie. DOWNLOAD HIER

De Waddenvereniging streeft naar behoud van het uitgestrekte Waddengebied. Kernwaarden als rust, ruimte en rijkdom spelen daarbij een belangrijke rol. Destijds in 1965 opgericht ter voorkoming van de inpoldering van de Waddenzee. Vanwege talloze bedreigingen is het bestaan van de verenging nu nog steeds hard nodig. LEES MEER

UNESCO, de natuur- en cultuurorganisatie van de Verenigde Naties, heeft de Waddenzee eind juni 2009 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Daarmee staat de Waddenzee op gelijke voet met wereldberoemde natuurwonderen als de Grand Canyon in de Verenigde Staten en het Great Barrier Reef in Australie, die eerder al door UNESCO tot Werelderfgoed zijn uitgeroepen.
LEES MEER

In de geschiedenis van de Waddeneilanden neemt jutten een belangrijke plaats in. Strandvonderij oftewel jutten was vroeger een belangrijke bron van inkomsten voor de bevolking van de eilanden. De mannen waren behalve boer, jager en visser vooral jutter. Er was vroeger veel armoede en het inkomen dat men verkreeg uit landbouw was karig. Schipbreuk was dan een welkome gebeurtenis. Het zorgde voor brood op de plank.
LEES MEER