• Er gaat niets boven Groningen
  • Er gaat niets boven Groningen
  • Er gaat niets boven Groningen
  • Er gaat niets boven Groningen
  • Er gaat niets boven Groningen
  • Er gaat niets boven Groningen
  • Er gaat niets boven Groningen
  • Er gaat niets boven Groningen
  • Er gaat niets boven Groningen
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN GRONINGEN
of klik op:
Alle vakantiehuizen Groningen
Vakantieparken Groningen
Hotels Groningen

Vakantiehuizen in Groningen


Er gaat letterlijk niets boven Groningen. Behalve dat Nederland daar op een gegeven moment gewoon ophoudt, is Groningen voor velen ook nog eens de leukste provincie van Nederland voor een paar dagen uit of een week vakantie (of langer). Met rustig gelegen vakantiehuizen, complete vakantieparken of appartementen of hotelkamers in de stad. Een paar gebieden in Groningen:

Het Oldambt: Het goudgele graan, de Blauwestad, het Oldambtmeer, het koolzaad in de bloei en de uitgestrekte polders, het Oosten van Groningen is een van de meest verrassende gebieden van de provincie.

Tot in de 17de eeuw waren de huidigie Veenkolonien vrijwel onbewoond. Door het turfsteken is er in Oost-Groningen een bijzonder landschap ontstaan met lange kanalen, omzoomd door uitgestrekte lintdorpen.

Westerwolde is een streek in zuid-oost Groningen rondom de riviertjes de Ruiten-Aa, de Mussel-Aa en de Westerwoldse Aa. Ten westen en zuiden van Westerwolde liggen de Groninger en Drentse Veenkolonien en ten noorden het Reiderland.

Marketing Groningen is het bureau voor de toeristische marketing van Groningen. De belangrijkste taak: het ontwikkelen van een marketingstrategie voor de stad en de provincie Groningen.
Wat is Groningen toch een geweldige stad, met een goede sfeer op straat, volop winkels, restaurants, terrassen, etc. Groningen is een bruisende studentenstad en met de meest vernieuwende architectuur.
In het Groningen Magazine maak je op de iPad onder andere kennis met de G7, zeven redenen om Groningen te bezoeken. Door middel van prachtig fotomateriaal en sfeervolle videobeelden komen stad en provincie tot leven.

Natuur in Groningen


De natuurgebieden van Groningen zijn onbeschrijfelijk bijzonder. De Waddenzee, het coulissenlandschap van Middag- Humsterland, de bossen van Westerwolde en de oevers van de Ruiten-Aa, de moerassen bij Bourtange, het Zuidlaardermeer, de uitgestrekte polders van het Oldambt en het schitterende Lauwersmeergebied. De natuurgebieden van Groningen zijn oneindig in variatie en omvang. Hier vindt u ongekende rust en ruimte.

Aan de rand van de Waddenzee, op de grens met Friesland, ligt Nationaal Park Lauwersmeer met circa 6.000 hectare open water, ruige graslanden, loofbossen, orchideeenvelden, ondiepe waterpartijen en brede rietkragen. Nationaal Park Lauwersmeer is een bekend gebied om zijn enorme vogelrijkdom met meer dan 100 soorten die hier jaarlijks broeden, waaronder zeldzame soorten als bruine kiekendief en roerdomp.

De kwelders aan de noordkust geven een goed beeld van hoe het Groninger land eruit zag voordat de dijken er voor zorgden dat het water niet meer ongestoord het land binnen kon stromen. De kwelders vormen het laatste natuurlijke weidegebied van Nederland. Doordat het geregeld door vloed wordt overstroomd, is het zeer vruchtbaar, wat veel vogels aantrekt. Vanuit Pieterburen worden excursies op het Wad georganiseerd.

Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Groningen een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Groningen kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
EBBLab is een project dat met mobiel internet een wandeling door de binnenstad, buurt, regio tot een extra beleving maakt. Overal in het Ebbingekwartier hangen QR codes. Scan de code in met je telefoon en je ziet historische foto's en afbeeldingen van de plek waarop je staat.
Groningen heeft het meest interactieve fietsknooppunten netwerk. Er is o.a. een nieuwe route bijgekomen in Bourtange. Groningen is natuurlijk een regio waar het goed fietsen is.
Enkele tips voor activiteiten in Groningen
Gr-ID, het Grafisch Museum Groningen, is een museum voor het grafisch ambacht, grafische kunst en vormgeving. De omvangrijke collectie bestaat uit historische drukpersen, zetmachines, houten en loden letters en drukkersgereedschap. LEES MEER

Het zeehonden-opvangcentrum in Pieterburen heeft zich inmiddels van een eenvoudige creche voor jonge zeehonden ontwikkeld tot een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zeehondenziekenhuis. LEES MEER

Het Groninger Museum staat voor extrovert en veelkleurig. Met een veelzijdige collectie op gebied van kunst en oudheden en een reeks bijzondere, vernieuwende tentoonstellingen van internationale allure. LEES MEER

Vlakbij de Duitse grens ligt de vesting Bourtange. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. LEES MEER

De Menkemaborg is een volledig ingericht huis waar een indrukwekkend beeld gegeven wordt van het leven en wonen op een Groninger borg in de 18de eeuw. LEES MEER
NIEUWSBERICHTEN VAN VVV GRONINGEN:
Groningen mag zich een jaar lang de op 1 na meest gastvrije stad van Nederland noemen. Met name de vriendelijkheid op straat en in winkels en de diversiteit in het aanbod van cafe's en winkels scoren erg goed bij de bezoeker van Groningen. De stad klimt al jaren gestaag in de lijst van meest gastvrije steden van Nederland. Tussen 2011 en 2013 is Groningen van een zevende naar een tweede plaats geklommen.

Op de fiets de grens over? Dankzij de pas ontwikkelde Eems Dollard routeplanner kan dat. U kunt eenvoudig een fietsroute samenstellen waarmee u op de fiets ook even een kijkje bij onze oosterburen kunt nemen. De tourplanner op de site werkt heel eenvoudig. Vul het vertrekpunt in en de gewenste eindbestemming en met 1 druk op de knop wordt er een route samengesteld. Zelf een route samenstellen hoeft niet. Er staan enkele tientallen fietsroutes op de site, zowel eendaagse als meerdaagse tochten. De website verwijst ook naar informatie over de Nederlandse en Duitse grensgebieden.
LEES MEER

Er is een nieuwe vaarkaart voor Groningen. Groningen beschikt over een uitgebreid vaarnetwerk. De afgelopen jaren zijn in de provincie Groningen een aantal nieuwe waterwegen in gebruik genomen en een aantal oude waterwegen zijn in ere hersteld. Hierdoor zijn de mogelijkheden om een rondje te varen door de provincie aanzienlijke uitgebreid. De nieuw te openen Veenvaart vaarroute bij Ter Apel maakt de verbinding mogelijk tussen de Drentse en Groninger Veenkolonien, Het Friese Merengebied en Duitsland.
LEES MEER

De boomgaard bij de kerk in Den Andel is in oude glorie hersteld. Ook het kerkhof rond de oude kerk is opgeknapt. Er staan inmiddels een flink aantal soorten fruitbomen in de tuin. Het gaat om oude fruitrassen en ook een paar Groningse streekrassen. Door schoolkinderen uit de buurt zijn onlangs ook een paar bomen geplant. Het gaat om de Veendammer Glorie, de Valkappel en de Reinette van Ekenstein aangevuld met de Grauwe Jut (peer) en een Mirabel (pruim).
LEES MEER

Dit jaar is het Waddenwandelen geintroduceerd. Met ruim 1200 wandelroutes is dit het grootste wandelnetwerk van Nederland. Het loopt van de Kop van Noord-Holland, tot en met het Duitse Waddeneiland Borkum. De routes lopen ook over het vasteland langs het Waddengebied, dus niet alleen over de eilanden. Op termijn moet er ook een jaarlijkse Waddenvierdaagse komen.
LEES MEER

Op de hoogte blijven van alles wat er in Groningen te doen is? Like dan de officiele 'Er Gaat Niets Boven Groningen'-fanpage op Facebook. Evenementen, festivals, speciale arrangementen: als fan van Groningen hoef je niks meer te missen. Je vindt op de pagina alles wat je wilt weten over uitgaan, overnachten, eten en drinken in zowel de stad als provincie Groningen. Als bezoeker kun je uiteraard ook tips achterlaten of vragen om advies. Ook zijn er foto's en filmpjes te vinden.
LEES MEER
 

Vakantieparken in Groningen


De vakantieparken in Groningen bieden vaak op de mooiste plekjes een breed scala aan comfort en voorzieningen. Hieronder ziet u een kaart van Groningen met daarop de vakantieparken van o.a. Landal Greenparks en Hogenboom Vakantieparken. Klik hier voor alle parken van Landal Greenparks in Groningen, klik hier voor alle parken van Hogenboom Vakantieparken in Groningen en klik hier voor vakantiepark Lauwersoog. Vakantiehuizen op overige vakantieparken kunt u vinden via deze link