• Limburg, liefde voor het leven
  • Limburg, liefde voor het leven
  • Limburg, liefde voor het leven
  • Limburg, liefde voor het leven
  • Limburg, liefde voor het leven
  • Limburg, liefde voor het leven
  • Limburg, liefde voor het leven
  • Limburg, liefde voor het leven
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN LIMBURG
of klik op:
Alle vakantiehuizen Limburg
Vakantieparken Limburg
Hotels Limburg

Vakantiehuizen in Limburg


Limburg is eigenlijk een stukje buitenland in Nederland. Met het glooiende tot heuvelachtige landschap is Limburg zo on-Nederlands en zo vlakbij. Nog geen twee uur rijden en je bent er al: het vakantiegevoel heb je snel, het genieten kan meteen beginnen. Boek een lange of korte vakantie en voor je het weet ontmoet je de liefde voor het leven. Limburg biedt volop mooi gelegen vakantiehuizen, vakantieparken en bungalowparken. Niet zo gek dat Landal Greenparks en Center Parcs hier zo goed vertegenwoordigd zijn.

Even afstand nemen, het jachtige leven achter je laten, een beetje op z'n Frans, maar dan dichterbij. Waar kan dat het best in de streek waar de mogelijkheden om tot rust te komen ongekend zijn, de natuur overweldigend rustgevend is en het tempo relaxed.

Fietsen en wandelen en genieten van het bourgondische leven, dat kan volop in Limburg, maar ook voor kinderen is het een leuke vakantiebestemming. Speeltuinen, pretparken, musea, restaurants, parken, campings. Allemaal ingesteld op kinderen. Nergens in Nederland vind je op zo'n korte afstand drie landen. Op 1 dag kun je er verschillende culturen, landschappen en eetgewoonten ontmoeten. Of je nu met de auto, per fiets of te voet gaat.
Welkom in het zonnige zuiden! Zuid-Limburg heeft letterlijk het hoog(s)tepunt van Nederland. Dit is de regio van de heuvels en dalen. En daar is het goed toeven. Want Zuid-Limburg in niet alleen on-Nederlands mooi, er is ook van alles te beleven.
Voor een dagje uit, weekendje weg, luxe overnachting of overnachten midden in de natuur, een korte of langere vakantie; midden in Limburg is voor volwassenen en kinderen van alles te zien, te doen en te beleven.
Het leven is heerlijk in Noord-Limburg. Verwen uzelf met prachtige, ongerepte natuur en kom helemaal tot rust. Maar ontdek vooral ook de andere kant van Noord-Limburg. De knusse dorpen met gastvrije terrassen en tal van mooie monumenten.

Natuur in Limburg


Dankzij de Maas en de Peel is de natuur van Noord Limburg ontzettend veelzijdig en het ontdekken waard. De bossen, beekdalen, Maasoevers, stuifduinen en broekbossen zijn aan de hand van een fietsroute of wandelroute goed te verkennen. Behalve de vele kleinere gebieden die het behouden waard zijn, telt Noord Limburg twee Nationale Parken: De Groote Peel en De Maasduinen.

Nationaal Landschap Zuid-Limburg is 1 van de twintig nationale landschappen in Nederland. Het is een gebied met een uniek karakter. Steile hellingen, afgewisseld met holle wegen en plateaus. Groene heuvels, verfraaid door hoogstamboomgaarden. In Zuid-Limburg is het Geul- en Gulpdal is 1 van de mooiste landschappen in Nederland! De Stichting Natuur en Milieu heeft hier maar liefst vijf sterren aan toegekend.

Nationaal park De Meinweg ligt ten oosten van Roermond, wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland en is onderdeel van het Duits-Nederlandse grenspark Maas-Swalm-Nette. De Meinweg heeft een oppervlakte van circa 1.800 ha. In het Meinweggebied zorgen bossen, heide, vennen en beekdalen voor een gevarieerd landschap. Er zijn 110 soorten vogels waargenomen, waaronder ook kraanvogels.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Limburg een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Limburg kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Limburg is 1 van de meest markante en mooie wandelregio's van Nederland. Zuid-Limburg bijvoorbeeld is bekend als Nationaal Landschap en die bijzondere kwaliteit houdt niet op bij de grens. Uiteraard is het in Noord- en Midden-Limburg wat vlakker dan in zuid-Limburg.
Wie denkt dat Limburg alleen uit heuvels bestaat heeft het mis. Je kunt hier eindeloze tochten maken in een zeer gevarieerde omgeving en op je gemak fietsen over de uitgestrekte vlakten. Uiteraard zijn er in Noord- en Midden-Limburg minder klims dan in zuid-Limburg.
Enkele tips voor activiteiten in Limburg
De Grotten van de Sint Pietersberg, de Kazematten en Fort Sint Pieter herbergen vele schatten. LEES MEER

Bezoek de prachtige kasteeltuinen in Arcen. LEES MEER

Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten. LEES MEER

Thermae 2000, authentieke wellness op de top van de Cauberg . Optimaal genieten van de verfrissende, verzorgende kracht van thermaal water en de warmte van de diverse sauna's en stoombaden. LEES MEER

Pretpark de Valkenier, supergezellig familiepark met oneindig veel spetterende attracties, zowel binnen als buiten! LEES MEER

GaiaZOO in Kerkrade, al vier keer gekozen tot mooiste dierentuin van de Benelux. LEES MEER
 

Vakantieparken in Limburg


De vakantieparken in Limburg bieden vaak op de mooiste plekjes een breed scala aan comfort en voorzieningen. Hieronder ziet u een kaart van Limburg met daarop de vakantieparken van Center Parcs, Landal Greenparks en Hogenboom Vakantieparken. Klik hier voor alle parken van Center Parcs in Limburg. Klik hier voor alle parken van Landal Greenparks in Limburg, en klik hier voor alle parken van Hogenboom Vakantieparken in Limburg. Vakantiehuizen op overige vakantieparken kunt u vinden via deze link.
BINNEN GEKOMEN BERICHTEN OVER LIMBURG:

Zuid-Limburg is door de bekende beklimmingen zoals de befaamde Cauberg en de Eyserbosweg maar ook vanwege de prachtige vergezichten en markante dorpjes bekend als fietsgebied bij uitstek. Deze grensoverschrijdende routes voeren u langs de prachtigste plekjes en zijn geschikt voor diverse niveaus: van recreatieve fietser tot sportfietser.
LEES MEER

Dat Moeder Natuur het Hart van Europa gezegend heeft met een gevarieerde bodemrijkdom en bijhorend klimaat mag stilaan duidelijk zijn. Verbaast het dan nog dat deze unieke regio producten als Maaslands kruidenzout, speltbrood en prijswinnende kazen als de Achelse Blauwe en Hervekaas voortbrengt? Het gras is niet altijd groener op een ander. En al zeker niet in het Hart van Europa. Trek je wandelschoenen aan en geniet van een euregionaal stukje "Puur Natuur".
LEES MEER

Fun Valley Maastricht is een allround en bijzonder recreatiepark, gelegen aan de oevers van de Maas. Een dagje op vakantie in eigen land; zo voelt het echt bij Fun Valley Maastricht. Bij goed of bij slecht weer: het is het in- en outdoor recreatiepark bij uitstek, gelegen aan de oevers van de Maas op slechts 4 km van Maastricht.
LEES MEER

Fietsen in Limburg
Limburg is met haar heuvelachtige landschap en bijzondere dorpen en steden een paradijs voor fietsliefhebbers. Maastricht is bijvoorbeeld de perfecte uitvalsbasis voor een internationale fietsvakantie. U bent namelijk met 10 minuten fietsen in België, en ook Duitsland is met de fiets prima te bereiken. Al hoeft u natuurlijk niet direct naar het buitenland: er zijn in de zuidelijkste provincie van Nederland zelf ook genoeg mogelijkheden voor een mooie fietstocht, op de website van de ANWB vindt u al een groot aanbod. In de vele VVV kantoren in de regio zullen ze u echter ook prima kunnen adviseren over de mooiste routes in de directe omgeving. Ook kunnen ze u daar vertellen waar u eventueel een fiets zou kunnen huren.

Voor wie fietsen in heuvelachtig landschap nog nieuw is, is een fiets met versnellingen in Limburg wel aan te raden! Op Bikester vindt u een groot aanbod. Verdere tips voor fietsen in de gezelligste provincie van Nederland zijn natuurlijk vooral om te genieten van de cultuur, de mensen en het gevarieerde landschap.