• Hanzesteden, landgoederen en bossen in Overijssel
  • Hanzesteden, landgoederen en bossen in Overijssel
  • Hanzesteden, landgoederen en bossen in Overijssel
  • Hanzesteden, landgoederen en bossen in Overijssel
  • Hanzesteden, landgoederen en bossen in Overijssel
  • Hanzesteden, landgoederen en bossen in Overijssel
  • Hanzesteden, landgoederen en bossen in Overijssel
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN OVERIJSSEL
of klik op:
Alle vakantiehuizen Overijssel
Vakantieparken Overijssel
Hotels Overijssel

Vakantiehuizen in Overijssel


Overijssel is moeilijk in 1 alinea te omschrijven want de verschillen per streek zijn groot. Maar het is een geweldig vakantiegebied met de afwisseling van natuur en een paar erg leuke steden. Wat dacht u van de Weerribben, een eindeloos waterlabyrinth van smalle waterstoken, moerasbossen en rietkragen. Er zijn kleurrijke oude dorpen en steden zoals Giethoorn, Blokzijl en Zwartsluis.

Variatie, kleinschaligheid en gastvrijheid zijn de troeven van Salland, een fietsparadijs bij uitstek met romantische kastelen, fraaie bomenlanen en monumentale boerderijen. Dijken, oude polders, terpboerderijen, weidse uiterwaarden en prachtige oude Hanzesteden, dat zijn de kenmerken van de omgeving rond de IJssel. Slingerend baant de IJssel zich een weg door een oer-Hollands landschap.

En dan Twente, slenteren door historische dorpen en stadjes, genieten van gastronomie of op adem komen in het buiten van een vroegere textielbaron. In Twente, het landgoed van Nederland, is dat allemaal vanzelfsprekend. Het platteland staat bekend om z'n fraaie coulisselandschap. Akkers met houtwallen, uitgestrekte bossen en prachtige boerderijen. Het Vechtdal tenslotte, waar de natuur nog de ruimte heeft.

De Hanzesteden Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg liggen als fraaie parels aan een glinsterende rivier, de IJssel, door menigeen bestempeld als de mooiste rivier van Nederland.
BeleefOverijssel.nl van het regionale bureau voor toerisme in Overijssel beschrijft de 5 verschillende streken: IJssel en Delta, Salland, Waterreijk Weerribben Wieden, Twente en Vechtdal.
Op OverUIT.nl staat alles op het gebied van uitgaan en dagjes uit in Overijssel. Van restaurants tot concerten en van theateragenda's tot bioscopen. OverUIT geeft regelmatig vrijkaarten weg voor concerten of attractieparken en geeft korting op leuke uitjes.

Natuur in Overijssel


Als je Overijssel van west naar oost doorkruist kom je door totaal verschillende streken en landschappen. Mensen maakten gebruik van de fysieke omstandigheden en dat leidde in elke streek tot eigen gebruiken en gewoontes die je terugvindt in de aankleding van het landschap.

Op het Kampereiland zie je oude boerderijen gebouwd op hoge terpen om de oude Zuiderzee buiten te houden. In de Kop van Overijssel tref je kleine vervenershuisjes aan maar ook grote boerderijen met karakteristieke, hoge zijdeuren. Het IJssellandschap van noord naar zuid met kolken en ooibossen aan een kronkelende rivier.

De unieke Sallandse heuvelrug met toppen tot 80 meter; met bossen en uitgestrekte heidevelden. Het groene en waterrijke Vechtdal met zijn talloze recreatiemogelijkheden. In het oosten ligt Twente met het karakteristieke coulissenlandschap; kleine weides omringd door houtwallen en singels en herkenbare Twentse boerderijen met hoge eiken op het erf. En uiteraard de Weerribben, een eindeloos waterlabyrinth van smalle waterstoken, moerasbossen en rietkragen. Bron: Landschap Overijssel
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Overijssel een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Overijssel kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
De mooiste fiets- en wandelroutes van Twente op je smartphone met AbelLife, een zeer gebruiksvriendelijk routenavigatiesysteem voor fietsers en wandelaars, die je ook informeert over de bezienswaardigheden en de leuke eet- en drinkgelegenheden onderweg.
Overijssel is een walhalla voor fietsers. Met een fietsroutenetwerk van duizenden kilometers, kunt u eindeloos veel fietsroutes uitstippelen.
Enkele tips voor activiteiten in Overijssel
Kom naar Zwolle en ontdek het geheim van Graaf Sassendonk. Wie heeft er wel eens van Graaf Sassendonk gehoord? En verder is erg het leuk winkelen en op terrassen zitten in Zwolle... LEES MEER

Verscholen in de bossen van Hellendoorn liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en evenementen op je te wachten. In juni opent Avonturenpark Hellendoorn een spectaculair outdoor slidepark. Een park met 11 spectaculaire waterglijbanen waar je in badkleding al dan niet met een band vanaf kunt glijden. Het slidepark kan in combinatie met het pretpark bezocht worden. LEES MEER

Attractiepark Slagharen biedt meer dan 40 spannende attracties. Beleef het avontuur in Wild West Adventure, ga over de kop in de Flying Cloud, of zoek de hoogte op in Big Wheel. LEES MEER

Vlakbij Delden ligt het kasteel Twickel temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. LEES MEER
NIEUWSBERICHTEN VAN VVV OVERIJSSEL:

Net als in 2012 organiseert de ANWB weer de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje per provincie. Vier uitjes in Salland zijn genomineerd voor de verkiezing Leukste Uitje Van Nederland!
LEES MEER

Het WaterReijk magazine is in een nieuw jasje gestoken en staat weer vol interessante informatie en handige tips voor een onvergetelijk verblijf in de regio. Daarbij is er in deze editie extra aandacht besteed aan varen, fietsen en wandelen, inclusief routes. Een echte 'must-have'!
LEES MEER

De Ecozone Eeserwold, die sinds september 2012 in beheer is bij Landschap Overijssel, lijkt een ecologisch succes te worden. Het gebied is afgelopen voorjaar ingericht en daardoor nog behoorlijk kaal. Maar de aanwezigheid van bijzondere planten en dieren zoals het Groot Blaasjeskruid, de Bandheidelibel en zelfs een keer de otter geven aan dat het gebied kansrijk is. De Ecozone ligt langs de Steenwijker Aa en vormt de verbinding tussen de natuurgebieden het Drents-Friese Wold en de Wieden-Weerribben. Aan de ecozone grenst het tijdelijke natuurterrein Eeserwold dat Roelofs B.V. en Landschap Overijssel hebben ontwikkeld.
LEES MEER

Sinds december 2012 staat de virtuele tour -Vechtdal view- online. De tour komt voort uit de samenwerking tussen Vechtdal Marketing en ondernemers uit het Vechtdal. Het heeft tot nu toe geresulteerd in 40 aangesloten bedrijven en een virtuele tour die de bezoekers een unieke beleving bezorgt. Rondsnuffelen De virtuele tour, door SkyFocus ontwikkelt, is een naadloze samenvoeging van meerdere opnames tot 1 panoramafoto.
LEES MEER
 

Vakantieparken in Overijssel


De vakantieparken in Overijssel bieden vaak op de mooiste plekjes een breed scala aan comfort en voorzieningen. Hieronder ziet u een kaart van Overijssel met daarop de vakantieparken van o.a. Landal Greenparks en Hogenboom Vakantieparken. Klik hier voor alle parken van Landal Greenparks in Overijssel, en klik hier voor alle parken van Hogenboom Vakantieparken in Overijssel. Vakantiehuizen op overige vakantieparken kunt u vinden via deze link