• Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 • Uitwaaien en genieten op Texel
 
Vakantieparken op Texel
De bekendste vakantieparken op Texel zijn van De Krim en Landal Greenparks. Vakantiehuizen op overige vakantieparken kunt u vinden via deze link
De Krim
Rust en ruimte in een bosrijke omgeving vlakbij het strand en de duinen van Texel. Dat biedt Residentie Californie nabij De Koog met luxe appartementen en bungalows. Een ruime keuze in luxe vakantiehuizen, bungalows of chalets vindt u op Vakantiepark De Krim nabij De Cocksdorp met 2 zwembaden, restaurants, bowling- en midgetgolfbanen, kinderspeelparadijs, theater en supermarkt.
Landal Greenparks
Slechts een kleine bosrand scheidt de villa's van Villapark Vogelmient van de Texelse kust. Aan de andere kant loopt u zo De Koog in. Ook in De Koog: 144 vrijstaande villa's op Beach Park Texel. Kiest u voor een luxe villa, dan heeft u een eigen sauna en zonnebank! Bij De Cocksdorp ligt midden in de duinen De Sluftervallei en grenst aan natuurgebied De Slufter en de Eierlandse Duinen.

Vakantiehuizen op Texel


Texel is 30 kilometer lang en is daarmee het grootste Waddeneiland. Texel staat bekend om haar mooie stranden, prachtige en grote natuurgebieden, veel activiteiten en een leuk uitgaansleven. En overal op het eiland zie je schapen: Texelaars, zo heet dat ras. Het is een prachtige vakantie- bestemming en vooral ideaal voor mensen die bang zijn gek te worden van verveling op een eiland omdat het eiland vrij groot is en er veel te doen is en je soms dus vergeet dat het een eiland is...

Het landschap wijkt sterk af van dat van de andere Waddeneilanden, die voornamelijk uit zand- en duingebieden bestaan. Door enkele inpolderingen in de 19e eeuw is Texel groter geworden en regelmatig moet worden voorkomen dat de zee land wegneemt.

Bij zandsuppletie wordt zand uit zee opgezogen en op het strand gespoten. Een kwetsbaar punt bevindt zich bij de vuurtoren van De Cocksdorp. Bij de ingebruiknamein 1864 was de afstand tot de zee nog ongeveer 3.000 meter. Dit duinengebied is geheel weggeslagen; de vuurtoren staat er alleen nog dankzij een beschermende asfaltglooiing. Door de aanleg van een strekdam breidt het strand bij de vuurtoren nu weer uit.
De VVV Texel houdt zich voor het gehele eiland bezig met de promotie van Texel als vakantiebestemming, bemiddeling in vakantie-accommodaties en het verstrekken van informatie over activiteiten en tips om te doen tijdens uw verbljf op Texel.
Het glossy VVV Texel Vakantiemagazine 2013 is uit. Met o.a. tips voor kinderen en pubers, info over wandelen door de natuur, nieuwtjes van de musea en schitterende eilandfoto's. Zolang de voorraad strekt is deze gratis te bestellen bij de VVV.
De veerboten naar Texel zijn dubbeldeks, vertrekken eenmaal per uur vanuit Den Helder en de overtocht duurt slechts 20 minuten. Om het vervoer beter te spreiden, is er korting voor overtochten op dinsdag, woensdag en donderdag. Op de boot en in de veerhavens is gratis WiFi beschikbaar.

Natuur op Texel


Texel heeft een paar uitgestrekte natuurgebieden zoals bijvoorbeeld De Slufter, aan de noord-west kant van het eiland. In 1851 brak hier een duinenrij tijdens een zeer zware storm op drie plaatsen door. In 1878 werd 1 doorbraak hersteld. Een 2e, de grote Slufter, stoof dicht en de kleine Slufter bestaat nog steeds. Destijds lukte het niet de kleine Slufter af te sluiten, maar inmiddels beseft men de waarde van dit gebied.

Het Nationaal Park 'Duinen van Texel' beslaat het gehele duingebied aan de westkant, inclusief het bos. De hoogste natuurwaarden zijn te vinden in de Horspolders en omgeving, in de Slufter, in natte duinvalleien en in gebieden waar zoet water de duinen verlaat naar omliggende kweldergebieden of de aangrenzende polders. De ecologische kwaliteit ervan is uniek in Nederland.

Texel staat bekend als een echt vogeleiland waar veel soorten vogels voorkomen. Dit is vooral te danken aan de ligging van het eiland langs de noordwestkust van Europa, precies in de baan waarlangs veel trekvogels vliegen. De meeste vogels vliegen niet graag over zee en volgen daarom zo lang mogelijk de kustlijn.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens Op Texel een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Texel kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Er zijn op Texel veel bewegwijzerde wandelroutes. Door de duinen en het bos loopt een wijdvertakt net van wandelpaden. Op de Hoge Berg is het heerlijk wandelen tussen de 'tuunwallen'. En als je op Texel bent, maak je natuurlijk een lekkere strandwandeling.
Er zijn veel mooie fietspaden op Texel. Een aanrader is het fietspad langs de Waddenzee, uitkijkend over het water. Maar het oude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg is ook wel erg mooi. En de duinrand nabij De Koog en Den Hoorn niet te vergeten...
Enkele tips voor activiteiten op Texel
Ecomare omvat een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. LEES MEER

Texels nieuwste museum is het Walvisvaardershuisje in Den Hoorn. Het huisje waarin lange tijd walvisvaarders woonden, is schitterend bewaard gebleven. Als je door het pandje wandelt, zijn 3 eeuwen historie bijna letterlijk voelbaar. LEES MEER

In het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel vind je meer informatie over de Georgische Opstand, en ook over de lange vlieghistorie van het eiland en is gevestigd naast het vliegveld, dat op zich al een publiekstrekker is. LEES MEER

Texel is populair bij parachutisten met de vele cursussen die hier op elk niveau worden gegeven. Als beginner kun je meteen een tandemsprong maken. Je springt dan aangehaakt aan een ervaren instructeur. LEES MEER

Wat is er mooier dan bij ondergaande zon met een paard over het strand galopperen? Texel nodigt ruiters en menners uit tot een mooie buitenrit. LEES MEER

NIEUWSBERICHTEN VAN VVV TEXEL:

Op golfbaan De Texelse zijn volop vogels te zien en het beloven er nog meer te worden, want het momenteel in aanleg zijnde gebied waarmee de golfbaan in 2014 wordt uitgebreid naar 18 holes, is enorm in trek. Daar zijn al 71 soorten waargenomen. Bij de jaarlijkse vogelteldag, die op initiatief van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) wordt gehouden, springt Texel er landelijk steevast uit. De Texelse eindigde al zevenmaal bovenaan. In totaal zijn er al 143 verschillende vogelsoorten gesignaleerd. De zeldzame velduil die af en toe over de baan scheerde, groeide zelfs uit tot mascotte...
LEES MEER

Texel heeft als eerste en enige regio in Nederland 5 sterren gekregen voor het fietspadennet. Dat maakte Stichting Landelijk Fietsplatform deze week bekend. Texel scoort op alle fronten goed, maar zeker het beheer en onderhoud van het routenetwerk springen er uit.
LEES MEER

Bij Paal 17 is de eerste elektrische strandrolstoel met zonnepanelen in gebruik genomen. De CadWeazle geeft Texelbezoekers die rolstoelafhankelijk zijn de kans om een fikse rit over het strand te maken. Tot wel 2 uur en zonder afhankelijk te zijn van anderen. In het voorjaar zijn in totaal 4 van deze rolstoelen beschikbaar op de Texelse stranden. De huur bedraagt 10 euro voor maximaal 2 uur.
LEES MEER

Op Texel is de traditie van het 'wolbad' nieuw leven ingeblazen. Deze oud-Texelse behandeling met zuivere Texelse schapenwol is nu omgedoopt in 'Woolness'. Wie lichaam en geest wil verwennen op Texel, kan zich in een laagje wol laten wikkelen. De schapenwol geeft warmte, ontspant en reinigt.
LEES MEER